Via Equestra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leer-JA-ar Via Equestra 2019

Leren met je paard, voor je paard en via je paard.

JA zeggen, tegen jezelf én je paard!

In dit leerjaar bied ik je een bijzondere combinatie van bouwstenen in gevoel, kennis en vaardigheden.
Je gaat zowel werken aan de relatie met je paard, de relatie met jezelf, jouw eigen lichaamstaal, energie en intuitie, als bouwen aan kennis, inzicht en praktische vaardigheden op gebied van leerprincipes en training. Hierbij staat niet het eindresultaat, maar vooral de wijze waarop je er kunt komen centraal. We leggen de nadruk op samenwerking, plezier voor twéé en positieve bekrachtiging.

Wat dat je oplevert?

– Een flinke hoeveelheid meer kennis over en vaardigheid in het inzetten van prettige, positieve manieren van trainen en samenwerken met je paard, in zeer brede zin.
– Inzicht in hoe ‘leren’ werkt, op welke lagen je een paard kunt aanspreken en wat voorwaarden zijn om een échte, welgemeende ‘JA’ van je paard te krijgen (en dus ook waar ’t zou kunnen blokkeren als ’t niet lukt!).
– Vallende kwartjes en aha-momenten in zowel inzicht in je paard en zijn behoeften, mogelijkheden en karakter, als in jezelf, als in jullie gezamenlijke leer- en groeiproces.
– Méér plezier voor twee met je paard en effectiever weten waar je heen kunt en wilt in je training en hoe je daar op een fijne manier komt.
– Meerwaarde van in veilige setting samen leren met en van de groep.
Heel eerlijk? Misschien levert het je ook af en toe enorme hoofdbrekens op. Of twijfel, of beperkende overtuigingen, of oordelen, of weerstand of wanhoopsmomenten… Want echt autonoom leren…dat schuurt af en toe 🙂 Maar het geeft ook die brandende lampjes én een hoop plezier en humor! Ook dáár gaan we dus JA tegen zeggen!

Blijven leren

Wat deze training je NIET oplevert?

Een kant-en-klaar-trainingssyteem die je volledig bij het handje neemt. Wat ik wil is dat jij, net als je paard, ZELF gaat nadenken, ZELF gaat proberen, ZELF gaat oefenen, ZELF gaat trainen, ZELF vanuit het aanbod en inzicht gaat uitproberen en beslissen wat wel en niet bij jullie past, gaat voelen en begrijpen en vragen gaat stellen. Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor hoeveel je uit deze training haalt. Ik bied daarvoor handvatten, overleg, dialoog, uitdaging, ingangen, mogelijkheden, vragen, inzichten, informatie, voorbeelden en een enorme trainingservaring, maar ik bied géén ‘zo moet het’ a-b-c. Dit traject is een persoonlijk ontwikkelings- en bewustwordingstraject, geen reguliere opleiding. Dus als je dat wél zoekt….niet inschrijven 😉

Hoe gaan we dat doen?

We gaan 10 dagen met elkaar aan de slag, vanaf 28 april ongeveer elke maand 1 dag, in een kleine groep van maximaal 5 deelnemers zodat er veel aandacht kan zijn voor ieders proces.
Je gaat steeds je eigen leerdoelen bepalen en leert je eigen (tussen)stappenplannen maken, máár je staat er zeker niet alleen voor. Er wordt eigen inzet van je gevraagd maar daarbij word je, als je wilt, geholpen. Er is een deel vastliggende theorie de eerste dagen, en een deel zal onderweg ontstaan al naar gelang waar de meeste behoefte aan is, want geen groep blijkt gelijk!
Uitwisslen kan bijvoorbeeld in de besloten Facebookgroep. Je kunt praktijkfilmpjes en foto’s delen en om feedback vragen. We houden we elkaar op de hoogte van vorderingen, hobbels, vragen, diepe dips en hallelujah-momenten, we stellen vragen en geven we elkaar tips of delen interessante info die we elders tegen zijn gekomen. Zo bouwen we met elkaar aan leerprocessen.

Waarom ga je dat doen?

Voor mij is ‘manieren van leren’ uiteindelijk ‘een manier van leven’ geworden waarmee ik al 25 jaar paarden opleid, vanuit soms de meest moeilijke gedragsproblemen paarden succesvol herschool en mensen leer om connectie te maken met hun paard. Die kennis en vaardigheden draag ik heel graag aan je over!
Kies jij er ook voor om vollédig JA te zeggen tegen jezelf, je paard, en het pad dat jullie sámen willen gaan?
Dan schrijf je in!

Praktische info

We werken op de eenvoudige, gastvrije buitenlokatie van Via Equestra in Gilze, met paddocks met hooi voor de gastpaarden. De bruikbare buitenbakbodem, de comfortabele cursusruimte en wat creativiteit bieden in geval van wat mindere weersomstandigheden uitkomst. In geval van extreem weer verplaatsen we in overleg de datum.

Kosten voor het jaartraject van 10 trainingsdagen, inclusief plek en hooi voor je paard, koffie/thee en lunch, tussentijdse coaching en 21% BTW zijn 1495E.
Schrijf je je in VOOR 1 maart? Dan krijg je vroegboekkorting en betaal je slechts 1345E!
(Tot slot een insiders aanbod: Wil je NOG een keer? Geen jaar is hetzelfde omdat je grotendeels zelf je proces bepaalt en ook de groepschemie is telkens anders. Voor deelnemers aan de eerdere jaartrajecten bedraagt deelname aan dit nieuwe traject éénmalig slechts 1145E!)

Heb je geen eigen paard? Dan heb je de zonder extra kosten de mogelijkheid om mee te doen met één van mijn paarden.

Data 2019 (zondagen en zaterdagen):
Zondag 28 april
Zondag 26 mei
Zondag 23 juni
Zondag 14 juli
Zondag 25 augustus
Zaterdag 14 september
Zaterdag 12 oktober
Zaterdag 9 november
Zaterdag 8 december
Zondag 12 januari 2020

(Data lichtjes onder voorbehoud, wijziging altijd in goed overleg.)

Wil jij er dit jaar ook bij zijn?
Stuur mij via het bericht via het contactformulier op deze website.

Méér weten? Zeker weten? Kennismaken? Neem contact met mij op via het contactformulier voor een afspraak voor een intakegesprek (live of telefonisch), en/of kom naar de Open Trainingsmiddag op 2 maart of de Praktijkclinic ‘HELP, hij doet het niet! ‘op 6 april om te zien hoe ik werk en of dat bij je past.

Weet je welkom!