Via Equestra

Via Equestra zoekt PIONIERS!

Leren met je paard, voor je paard en via je paard.

JA zeggen, tegen jezelf én je paard!

De groep die 4 april in Gilze start is vol, maar 4 oktober start een TWEEDE pioniergroep in Zunderdorp, net boven de rook van Amsterdam.

Was april te vroeg? Was Gilze te ver weg? Stond er nog iets anders in de weg?

Dan is hier je volgende kans! Lees onderstaande eens goed door, en geef je op als dit jou op het lijf geschreven is.

Mijn wens is dat er een jaar na opstarten, op 4 oktober 2021, een berg ‘cursusmateriaal’ ligt die je eigenlijk aan het BEGIN van de training had moeten hebben ?

Wat ik in de wereld brengen is iets wat breder, dieper en totaler is dan alleen ‘een manier van positief bekrachtigende paardentraining’.
It’s not a way of training. It’s a way of life 🙂

Ik wil komende jaren de handvaten daarvoor steeds concreter maken zodat het, live en zeker ook digitaal, over te brengen is op steeds meer mensen.
En voor verdere ontwikkeling daarvan heb ik input van pioniers nodig want dat kan ik niet in m’n eentje.

Om gedegen materiaal te ontwikkelen heb ik mensen nodig die durven toetsen, oefenen, terugkoppelen, input en kritiek leveren.

Een groep die elkaar EN mij uitdaagt, ondersteunt, vragen stelt, deelt, positief-kritisch is, kan lachen én kan huilen, diepgang zoekt en het lef heeft de trainingshanden uit de mouwen te steken om zich, sámen met mij en al mijn eigen imperfecties, verder te ontwikkelen.

Met als gevolg een groep die een jaar na starten héél veel wijzer is, op fysiek, gedragsmatig, mentaal, emotioneel, relationeel, energetisch EN systemisch niveau van (paarden)trainen én leven en hoe deze lagen te herkennen, combineren, in te zetten, in én de relatie en training van je paard, én je algehele leven.

Let op, deze training is GEEN ‘opleiding’. Dat kun je er natuurlijk WEL voor jezelf van maken!

We gaan niet alleen op persoonlijk niveau van jouw eigen proces aan de slag, maar ook op algemener niveau.
Natuurlijk is het werken vanuit positieve bekrachtiging en vanuit connectie en relatie een ‘spil’ , maar we trekken het verder door. Wat zijn de rode draden in en-en denken en hoe werk je daar concreet mee? Wat is ‘universeel’ aan leerprincipes, aan leefomstandigheden, aan ontwikkelen van ‘feeling’, aan communicatie en relaties, aan emoties, aan systeemballast en welke invulling of interpretatie of ‘struggle’ daarmee is persoonlijk? Hoe leer jij jezelf daar beter in kennen en hoe profiteer jij van je sterke en minder sterke punten?

Sta jij bekend als eigenwijs omdat je liever zelf alle kanten van het verhaal uit gaat proberen (ook als dat niet ‘in het boekje staat) Kom erbij!
Sta jij bekend als iemand die ‘lastig’ is omdat je vragen stelt en diepgang zoekt? Kom erbij!
Ben jij iemand die liever zijn eigen proces vormgeeft dan zich láát vormen? Kom erbij!
Ben jij toe aan een doorgaand proces dat jouw problemen niet oplost maar je uitdaagt ze zélf op te lossen? Kom erbij!
Ben je niet bang om uit te proberen en fouten te maken, of juist wél en wil je in een omgeving leren waarin je juist uitgedaagd wordt om zonder oordeel te vallen en weer op te staan? Kom erbij!

Heb je nog niet zoveel paardentrainingservaring? Boeit niet. Word je door andere mensen met regelmaat voor gek versleten? Boeit niet. Hou je niet van groepen omdat je er nooit in past? Boeit niet. Heb je geen eigen paard? Boeit ook al niet.

Wat ik WEL graag wil is dat je minimaal wat basiservaring met en kennis van positieve bekrachtiging/clickertraining en leerprincipes hebt en hier ook echt in de praktijk al mee werkt.

Wat ik ook NIET doe is mensen met exact voorgekauwde zaken aan het handje nemen, daar blijk ik grandioos ongeschikt voor. (Let wel, er is helemaal niets mis met dat wellicht wél eens nodig hebben, het is alleen niet wat ik in dit traject te bieden heb ? ).

Ik reik je kennis aan, uitdagingen, inzichten, vragen, mogelijkheden, sparring, intervisie, supervisie, dilemma’s. Het is in dit traject aan jou om ermee aan de slag te gaan en er in interactie met de groep het maximale uit te halen.

Omdat ik zelf ook veel van dit traject wil leren en zoveel mogelijk kanten wil belichten, komen er een aantal dagdelen gastdocenten dingen vertellen en aanvullen waar ik zelf minder goed in ben, maar die ik WEL te bieden wil hebben omdat jij ze misschien WEL nodig hebt. We wisselen theorie af met (véél) praktijk, we gaan stukjes filmen en terugkijken, we gaan elkaar coachen en aanvullen en we gaan vooral niet stoppen waar we het niet meer weten ?

Omdat dit ook voor pionieren is, is de prijs in verhouding éénmalig voor een jaartraject echt bijzonder laag. In ruil daarvoor meld ik je nu vast dat ik OOK gewoon menselijke fouten ga maken in dit traject. Vind je dat juist een pluspunt? Dan is dat dus dubbel voordelig ?

Praktische gegevens:
Start: Zaterdag 8 april 2020 9.30u , locatie Stal Gouwzicht in Zunderdorp (Amsterdam). Eerste vervolgdatum: 10 november, rest nader te plannen.
12 bijeenkomsten een ‘jaarrond’, beoogde afronding oktober 2021 (uitloop geen bezwaar)
Kosten: E1295 (dat is helaas net iets duurder dan het traject in april, aangezien ik ook lokatiehuur en reiskosten mee moet rekenen)
Inclusief koffie, thee, tussentijdse coaching/theorie, eventuele dagstalling paard. Exclusief lunch en evt. aankoop van boekentips.
Gewenst aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8.

We zullen niet alle dagen met alle eigen paarden werken, maar in overleg per dag/thema kunnen er steeds een aantal eigen paarden mee komen, en er zijn paarden ter beschikking.

Als je je aangesproken voelt door het concept, dan kom erbij, je bent bij deze zowel uitgenodigd als uitgedaagd. Twijfel je? Vraag het me, dan overleggen we of het wat voor je is.

Ik hoor graag van je of je er samen met mij een leerzaam jaar van wilt gaan maken!