Via Equestra

Joy

100_2544

Joy ontmoette ik in februari 2007. Ze was toen vijf jaar, heette Ursula, en was door haar eigenaren een jaar eerder gekocht als veelbelovend KWPN dressuurpaard (v. Democraat, vm. Lancer II, vvm Amor, voor de liefhebbers) Ze maakte die belofte niet waar. Het rijden ging erg moeilijk, ze was onvoorspelbaar en soms erg explosief. Dierenartsen konden geen lichamelijk probleem vinden, en omdat het niet verbeterde en ze toch in de eerste plaats als rijpaard bedoeld was, werd ze verkocht.
Op dat moment waren mijn reispartner en ik op zoek naar een pakpaard voor onze trektocht naar Zuid-Frankrijk. Joy kwam op ons pad, het klikte direct en ik heb haar gekocht. Ze ging mee op reis, leerde griezelig snel, en van pakpaard werd ze gaandeweg toch weer rijpaard. Ze veroverde een plek in mijn hart en bleef.

Alweer 11 jaar is Joy, inmiddels bijna 18 jaar oud, het meest veelzijdige, betrouwbare buitenrijpaard dat ik heb, mijn rots in de branding. Ze geniet ze met volle teugen van het leven. Ze heeft een groot hart, enorme, vaak telepathische gevoeligheid, gevoel voor humor, een erg sociale, chronisch optimistische nieuwsgierige aard en ondanks haar 1.72m een vertederende pony-uitstraling. Inmiddels heeft ze al heel wat mensen laten genieten van haar enorme “Joie de Vivre” tijdens buitenritten, lange trektochten en lessen en zelfs in de wedstrijdsport stonden we ons vrouwtje!
Toen ik me op het pad van de familie-opstellingen begaf was Joy de eerste die haar gave om systemisch te werken daarop aansloot, ze is een fantastische coach. Joy is een uniek portret, waar ik al veel van geleerd heb.