Via Equestra

In het lesgeven volg ik jouw leerwens.

Mijn eerste vraag is bijna altijd “Wat gaan we doen?” Jij bepaalt wat je wilt leren, ik help je bij het ‘hoe dan’ en daag je uit om ook de daadwerkelijke stappen te zetten in je manier van doen, denken en voelen.

Lessen zijn mogelijk in grondwerk en rijden, waarbij op alle trainingsgebieden een positieve, op samenwerking gerichte werkwijze voorop staat.

Op de grond help ik je graag om te communiceren met je paard met behulp van lichaamstaal én leertechniek. Dat kan zijn om vrijheidsdressuur te leren, maar ook om samen te kunnen wandelen en spelen, longeren of dressuurmatig handwerk te doen.
Het geeft niet of je je paard wilt leren apporteren of piafferen, waar we aan werken is de manier waarop.

In het zadel besteed ik veel aandacht aan ontspanning, basis en positieve, plezierige eenvoud. Hoe eenvoudiger jij je paard correct kunt rijden, hoe minder je je paard in de weg zit. Daarbij maakt het me niet uit of je je met een soepel, sterk en blij paard door het bos of door de dressuurring wilt rijden.
Zelf heb ik met veel plezier tot Z-niveau in de sport gereden en ik ben in bezit van een ORUNpapiertje. Tegenwoordig gebruik ik het hogergeschoolde werk echter vooral klassiek, als wijze van trainen om je paard (en jezelf) sterker, rechter, leniger en bewuster te maken.

Ook leren bitloos rijden en/of leren rijden met halsring, barebackpad of volledig tuigagevrij behoort tot de mogelijkheden.

LottePLoem

Losse lesuren

Een los lesuur bij jou op lokatie kost vanaf 1 mei 2021 50E per uur, plus reiskostenvergoeding van 20ct/km. 

Thematrajecten

Een themalestraject van 5 of 10 lessen geeft jou over een zelfgekozen (vooraf afgesproken) tijdstraject een ‘boost’ rondom één of meer thema’s. We maken een planning, een opbouw, je kunt tussentijds vragen stellen en we evalueren het proces, zodat je aan het einde van het traject weet waar je staat en ook echt iets met het geleerde kunt.

Het is ook mogelijk lestrajecten te volgen met de paarden van Via Equestra.

Lestraject op jouw lokatie:
5 lessen van 60 minuten, incl. tussentijdse online coaching, excl. reiskosten: 295E
10 lessen van 60 minuten, incl. tussentijdse online coaching, excl. reiskosten: 575E

In overleg zijn ook maatwerktrajecten van 90 minuten per les mogelijk, bijvoorbeeld als je met meerdere paarden wilt werken of intensiever gecoached wilt worden.
Prijzen voor 5 resp. 10 lessen worden dan 375 en 695 euro.

Lestrajecten zijn ook mogelijk met mijn paarden op mijn eenvoudige weidelokatie in Gilze, in overleg en weersafhankelijk maar met wat creativiteit ben je van harte welkom! 

Lestrajecten worden vooraf betaald en blijven 1 jaar geldig. Bij onvoorziene omstandigheden wordt de geldigheidsduur verlengd. 

CoverJaartraining

Kennismaken

Wil je eerst kennismaken met de werkwijze van Via Equestra? Regelmatig zijn er open trainingsmiddagen, waar je gratis mee mag kijken bij de dagelijkse training van mijn eigen paarden en de trainingspaarden. Ik geef tekst en uitleg en je kunt vragen stellen. Data staan in de agenda.

Let op: Lesroutes waar je bij kunt aansluiten deel ik regelmatig op Facebook. Like en volg dus ook de pagina van Via Equestra om op de hoogte te blijven: www.facebook.com/ViaEquestra

Kijk hier voor de Algemene Voorwaarden: 

Algemene voorwaarden per 1-6-2019

Afspreken van lessen:
– Contact opnemen kan per telefoon en e-mail. Eenmaal met naam en telefoonnummer bij mij bekend kan verder contact onderhouden worden via WhatsApp.
( Lesaanvragen zonder enig aanhef, uitleg of naamsondertekening via WhatsApp worden door deze ouderwetse muts NIET in behandeling genomen :p ))
– Contact me aub NIET zakelijk per SMS, Voicemail, Messenger of FacebookPB ivm behoud van overzicht!
– Telefoonnummer: 0620572220 Email: via@dewegvanhetpaard.nl of roseletsbloom@outlook.com

Gebruiksaanwijzing van Roos: Herhaal je vraag als je niet binnen 2 dagen antwoord hebt, aangezien ik via vele kanalen soms vele uiteenlopende berichten per dag krijg en overzicht niet mijn sterkste kant is met mijn creatieve chaoshoofd. Ik doe mijn best, maar ‘aanhouden’ wordt gewaardeerd!

Blijf alsjeblieft NIET beleefd op antwoord wachten en voel je niet bezwaard om je vraag te herhalen of een belofte in herinnering te brengen. Stalken is toegestaan!

Het is mogelijk en zeer gewenst om te komen lessen op mijn eigen terrein of op het comfortabele, goed met de trailer bereikbare terrein van de rijvereniging in Gilze.

Vanaf 1 juni 2018 geldt een leskaartensysteem, en gelden voor losse lessen op verder weg gelegen lokatie andere tarieven dan voor het les komen volgen op mijn lokatie. Voor leskaarthouders op verder weg gelegen lokaties geldt gewoon de leskaartprijs!

Tarieven per 1 juni 2018:

– Los lesuur op jouw lokatie: 45E per uur, 20ct/km reiskostenvergoeding
– Los lesuur op lokatie Via Equestra in Gilze, met eigen paard of lespaard: 40E per uur
– 5 lessentraject van 60 minuten per les, incl. tussentijdse online coaching, excl. reiskosten: 250E
10 lessentraject van 60 minuten per les, incl. tussentijdse online coaching, excl. reiskosten: 545E
– 5 lessentraject van 90 minuten per, incl. tussentijdse coaching excl. reiskosten 375E
– 10 lessentraject van 90 minuten per les, incl. tussentijdse coaching excl. reiskosten 695 euro.
Lestrajecten worden vooraf betaald en blijven 1 jaar geldig. Bij onvoorziene omstandigheden wordt de geldigheidsduur verlengd (en daar doe ik niet moeilijk over 😉 ).

Lessen op lokatie worden alleen gegeven per vol uur, halve uren les alleen in overleg en met meerdere deelnemers op één lokatie.

Annuleren van lessen:

– Lessen kunnen door onvoorziene omstandigheden met zeer goede reden altijd worden afgezegd zonder consequenties.
– Lessen kunnen tot 36u van tevoren worden afgezegd zonder consequenties.

– Lessen die zonder strikt noodzakelijke reden korter dan 36u van tevoren worden afgezegd, worden doorberekend.
– Indien de lesgever door onvoorziene omstandigheden met zeer goede reden niet aan de afspraak kan voldoen, wordt de les zo snel als mogelijk afgezegd en vervolg gepland.
– Indien de lesgever zonder noodzakelijke reden in gebreke blijft, mag ter compensatie een volgende les voor de helft van de prijs worden gevolgd of er wordt extra lestijd aan de leskaart toegevoegd. Dit geldt niet voor onverwacht verloop ivm verkeers- of gezondheidsomstandigheden waarop geen invloed uit te oefenen is.

Inschrijving/annulering coaching, cursussen en trainingen:

  •  Data van trainingen zijn te vinden op de website en worden altijd als evenement aangemaakt op Facebook onder /ViaEquestra
  •  Je bent definitief ingeschreven voor een workshop of training als de mail of PB met je opgave binnen is en je hebt daar bevestiging op gehad. Let op: Je bent OOK ingeschreven als je nog NIET betaald hebt.
  • Inschrijving is niet vrijblijvend, ook niet als je nog niet betaald hebt. Definitieve inschrijving betekent betalingsverplichting en bij annulering korter dan 2 weken van tevoren volgt geen restitutie, tenzij anders overeengekomen. 
  • Betreft het deelname aan een traject en breek je dit traject vroegtijdig af, dan blijf je degene die de plaats zou innemen voor het gehele traject en dus betalingsplichting. Er kan in uitzonderlijke gevallen in overleg een uitzondering worden gemaakt.
  • Deelname aan coachings: minimaal 18 jaar. Deelname in cursusgroepen: minimaal 16 jaar. Jonger maar wel serieuze interesse? Deelname kan in overleg! 
  • Individuele coachingsaanvraag geschied niet via derden. Je kunt dus geen opstelling aanvragen voor je partner, kind, vriend(in) of familielid. Ik maak de afspraak rechtstreeks met degenen die gecoached wil worden. Je kunt wel meerdere mensen inschrijven voor een opstellingsdag voor groepen.
  • Je mag een vervanger voor jouw plaats aanleveren als je onverhoopt niet kunt komen.