Via Equestra

‘Paardenkracht/mensenkracht’ is geheel gericht op lichaamstaal, leiderschap EN leerprincipes. De kracht van EN-EN, en weer helemaal terug bij mijn ‘roots’ in de paardenwereld!

Ben jij je er ECHT bewust van, van wat je doet en hoe je dat doet in de omgang met je paard?
Hoe vaak trek jij met een touw aan een paardenhoofd zonder echt in contact te zijn of écht te voelen wat je doet?
Hoe vaak zwiep jij hard met een zweep om ‘m op te jagen zonder je vraag eerst energetisch gesteld te hebben aan je paard?
Hoe vaak duw je tegen ‘m aan en wordt het een botsing met twee harde, beledigde lichamen?

Wil jij voelen hoe je, fysieke én mentale, communicatie (nog) veel bewuster kan?
En dat de sleutel daarvoor de ‘feel’ in je eigen lijf is?
Wil jij die afstemming vanuit jouzelf voelen en inzetten, waardoor een paard kan aanhaken op het niveau van de ’taal’ die onder de (trainings)techniek ligt? Die alles meer verbonden maakt, zachter maakt, zonder aan duidelijkheid (integendeel!) in te boeten?
Het unieke aan deze training, ik blijf niet hangen op één laag. We gaan puntjes verbinden.
Fysiek, gedragsmatig, mentaal, emotioneel, relationeel, energetisch én systemisch.
Want wat bijzonder is, op deze manier omgaan met voelen, communiceren, verbinden, uitreiken, blijkt vrijwel universeel. Het geldt niet alleen voor paarden. Het geldt voor levende wezens!
Ik ben fan van een paard zoveel mogelijk leren onder zo min mogelijk dwang en aversieve druk. Dat kán ook. Maar ik ben ook een realist. Wij en onze paarden leven ook in een realiteit waarin je af en toe niet helemáál ontkomt aan ‘er moet nu toch echt even iets’.Hoe zorg je in zoveel mogelijk situaties, de gewenste en gewone momenten maar OOK de moeilijke momenten, voor rust, overzicht, communicatie, verbinding, zo min mogelijk stress?

Kracht en dwang zijn niet hetzelfde. Dat is iets wat je in deze twee dagen heel duidelijk gaat worden! En of je nou systematisch met Parelli wilt werken, lyrisch bent over de symboliek van Hempfling, dolenthousiast over het zover mogelijk doorzetten van clickertraining en R+ , Warwick Schiller volgt, of houdt van fusion kitchen en van alles een beetje doet…. Wie eigenaar is van z’n lijf en leden, wie bewustzijn en feeling ontwikkelt in z’n communicatie, heeft daar in élke manier van werken profijt van.De eerste dag doen we een deel theorie en gaan we daarna heel praktisch aan de slag met oefeningen, zowel onderling met elkaar als met de paarden. Aanvoelen, bewegen, inzicht opdoen in hoe jouw lijf communiceert, hoe dat overkomt (op paarden), wat je daarmee kunt in omgang, gedrag en training en hoe het de relatie met je paard beinvloedt.De tweede dag schuwen we ook de energetische en systemische laag niet. Want jouw manier van doen (of niet doen) en zijn komt ergens vandaan, en hoe meer ook dát er mag zijn, hoe gemakkelijker het ook wordt om het of ánders te doen, of er nóg meer natuurkracht, verfijning en gevoel in toe te laten.

Prijs voor deelname: 295 Euro
Lokatie: ’t Flierbos, Moerstraten
Tijd: 10 tot 17.30/18u

Koffie/thee, wat lekkers en een soepje zijn van het huis, lunch breng je zelf mee.

Kom je van verder en wil je blijven slapen, overnachten is mogelijk op ’t Flierbos in één van de kamers in het prachtig gerenoveerde koetshuis. Dit regel je met ’t Flierbos zelf, contactgegevens kun je bij mij kregen.

Er komen twee paarden van mij mee, er zijn twee paarden aanwezig, en er is ruimte voor een klein aantal eigen paarden. De cursus is NIET minder van waarde als je het niet met eigen paard doet. We trainen dit weekeind geen paarden maar vooral mensen en we laten de paarden ons daar feedback op geven!

Ik vind het heerlijk om dit initiatief weer voluit in de wereld gaan brengen, in tijden waarin we verbinding met onszelf en onze natuurlijke kracht zo hard nodig hebben.
Kom meedoen! Geef je op door mijn een berichtje te sturen op via@dewegvanhetpaard.nl