Via Equestra

Twee dagen Masterclass “Het Systemisch Perspectief”

Dat betekent twee dagen ‘Systemisch Klootviolen volgens Roos’
En dat perspectief is tamelijk, eeeeeuhm, Rooskleurig 🙂

Systeemdynamiek gaat over jouw plek en jouw rol binnen totalen en gehelen. Je systeem van herkomst weerspiegeld zich in jou in hoe je denkt, handelt, voelt, in de wereld staat. En hoe dat zo komt, ten positieve en ten negatieve, is inzichtelijk te maken via systemisch werk.
Paarden zijn als geen ander in staat om binnen een systeem te doen wat nodig is om dynamieken binnen een geheel zichtbaar te maken.

Mijn werkwijze is praktisch, nuchter, to-the-point en tegelijk intens voelend.
Ik doe niet therapeutisch, want ik ben geen therapeut, ik doe niet zweverig, want paarden staan met 4 voeten op de grond.
Ik hou van gekke humor, van uitdagen, van onverwachte interventies, van ‘gewoon proberen om te zien wat er gebeurt’ zonder het respect voor het veld en het proces uit het oog te verliezen.

Dat is dus ook wat ik overbreng.

We volgen deze twee dagen, op een basis van theorie over en kennisoverdracht over het systemisch perspectief, geen vaste coachframes.
We gaan met oefeningen op onderzoek, maar het zijn leiddraden, geen dogma’s. Mijn werkwijze vraagt ook het lef om niet te weten, maar dat wat er is en wat zich aandient te volgen, wát het ook is, waar het ook heen gaat, en daar inventief, creatief mee om te gaan. Het universum en de paarden zijn daarbij onze kapstok ❤ We gaan niet ‘weten en leiden’, we gaan ‘niet-weten en volgen’.
Ik geef deze twee dagen dus ook niet alleen maar door wat ik vind dat een leerling van systeemdynamiek ‘moet weten’. Even graag geef ik antwoord op wat JIJ graag wilt weten. Mits ik het ook weet natuurlijk, want systeemdynamiek gaat ook over durven niet-weten. Misschien vinden we het wel ter plekke uit 🙂

Je hebt geen ervaring nodig in systemisch werk, (mág wel, zeker als je denkt dat ik daar nog wat aan toe te voegen heb, neem alsjeblieft mee wat je al kunt en weet!) wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid om je onder te dompelen in véél info en ervaringen in één weekeind.

Datum: 11/12 juni
Lokatie: Gilze
Prijs: 365 Euro
Min. 4 max. 6 deelnemers

Datum: 15/16 oktober
Lokatie: ’t Flierbos, Moerstraten
Prijs: 365 Euro
Min. 6 max 10 deelnemers

Incl. koffie/thee met wat lekkers, een potluck (ieder brengt wat mee) lunch, een theoriemap en een systemisch presentje.

Kom je van verder en wil je graag overnachten, dan kun je bij ’t Flierbos een fijne kamer boeken. Dit regel je met ’t Flierbos zelf, contactgegevens kun je bij mij krijgen.
Gilze kent enkele B&B’s en er zijn campings in de omgeving.

Stuur bericht naar via@dewegvanhetpaard.nl om je op te geven!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA